Nästagårds Hantverk & Odling

Hörda, Lagan

Öppettider

Ring för öppettider, alternativt mejla mig. Vi hittar säkert en tid som passar båda.

Våra produkter

  • Hantverk
  • Grönsaker

 

Nästagårds Hantverk

Sen många år har mina fritidssysselsättningar varit att odla grönsaker och hålla på med olika hantverk oftast vävning och dekoration av olika slag. Grönsakslandet har undan för undan växt i yta och producerar nu mer än vad som går åt i hushållet. Inför julen tillverkar jag dörrkransar och andra dekorationer som jag säljer på olika marknader oftast mindre lokala. Nu står jag inför att starta upp mitt slöjdande och skapande i min nya vävstuga på gården, rummet tjänar också som groningsrum och till att driva plantor på våren.

 

Under sommaren hittar ni mej på olika marknader i närområdet där jag främst säljer grönsaker som sallad, spenat, squash, pumpor, lök, morötter, rödbetor, potatis, mangold och kanske något mera som kan vara tillgängligt just då. Jag har också ett bord vid vägen hemma i Hörda där sortimentet är i stort sett detsamma, kanske hittar du också min inlagda pumpa och på höstkanten fylls bordet av härliga prydnadspumpor i de mest skiftande former och färger. Bordet startar jag upp i början av Juli.

 

I November slås dörrarna upp till Hörda Julbasar och då finns jag där med dörrkransar och dekorationer. Sen fortsätter jag med några fler marknader innan julfriden kommer i December.

 

Senare är planen att kunna erbjuda Trasmattor, plädar, dukar, kuddfodral och andra textilier tillverkade i mina vävstolar.

Ni hittar mej i byn Hörda mellan Lagan och Rydaholm en mil från Lagan, när ni kommer till fyrvägskorsningen i Hörda kör ni mot Horda (obs utan prickar!) dvs norrut ca 500 m tills ni kommer till ett grönt hus. Har bordsförsäljningen startat så står bordet på gräsmattan vid vägen.

 

 

Kontakt

 

                 070-2104616

 

 

  Skicka ett mejl

 

Adress: Hörda Nästagård, 34152 Lagan

 

 

Om oss

Lokal mat i Sunnerbo vill utveckla och sprida kunskap om lokalproducerade mathantverkare i Ljungby med omnejd.

 

Kontaktuppgifter

Marie Bergenholtz

0702910516

mari.bergenholtz-liljedahl@kronoberg.se

 

Karin Lindahl

0706808753

karin.lindahl@kasteberg.com

Bli medlem

Läs mer om att bli medlem och vilken skillnad du kan göra som medlem i Lokal mat i Sunnerbo.

 

Läs mer